Calçotada social d’ARCAT a Els Pallaresos, Tarragonès

Un any més, socis i amics de l’Associació Radioaficionats de Catalunya (ARCAT) es van trobar per fer una calçotada i passar junts un dia de celebració

El dinar, conversa distesa en bona companyia i amb bons aliments.
Una vintena de socis i amics de l’Associació Radioaficionats de Catalunya van coincidir dissabte 18 de febrer en una finca de Els Pallaresos (El Tarragonès) per celebrar una esplèndida calçotada. Si bé no va ser estrictament un dia de treball amb la ràdio, si que aquesta hi va ser present, tant per la visita a les impressionants instal·lacions de l’amfitrió EA3HK (Pere) sinó també per la impressionant torreta d’antenes que es podia veure en tot moment.

Va ser una altra ocasió per relacionar-se de forma distesa entre col·legues, amics i parents al voltant de la taula i també durant els preparatius. Així ho va expressar el president d’ARCAT, Joan Peramiquel, en el transcurs de l’àpat, «és un plaer poder compartir aquests moments amb tanta gent maca entre nosaltres», conjuntament amb el merescut agraïment als amfitrions Pere (EA3HK) i Lluïsa, que van vessar amabilitat i generositat al llarg de tota la jornada.

Visita a les instal·lacions de ràdio
Preparant foc i calçots
El dia va acompanyar amb una comfortable bonança. El sol va lluir amb orgull i la temperatura agradable convidava a l’aire lliure. Mica en mica van anar arribant els convidats a la finca, guiats per detallades instruccions i posicionament. L’activitat inicial va consistir en la visita de les instal·lacions de ràdio de l’amfitrió EA3HK.
Calçots a punt de ser escalivats
Una mangífica i envejable torreta de 40 metres incapaç de passar inadvertida als ulls dels aficionats i un discret «búnker» on s’oculten els equips de ràdio. A mig matí ja van començar els preparatius, posant a punt la llenya i triant els calçots, conjuntament amb la parada de les taules que s’ocuparien posteriorment. Aquestes activitats van ser acompanyades per cordials converses i apreitius per anar picant.

Parant taula
Arribada l’hora, calia encendre el foc i començar l’escalivada dels calçots, pebrots, albergínies, carxofes, llangonisses i carn de xai, que en gran abundància serien portats a taula. Amb destresa professional es van anar coent mentre s’alimentava el foc per evitar que decaigués.

Calçots i salsa, olives i torrades…
Només quedava torrar unes quantes llesques de pa i desfilar cap a taula, o més ben dit, les taules, ja que els calçots van ser devorats a peu dret, en una taula sota el porxo, per després passar a l’interior per, ja còmodament asseguts, (i rentats) degustar la resta de l’àpat.

A mesura que s’anava satisfent la gana dels comensals, el dinar transcorria amb cordialitat sense deixar d’esmentar les felicitacions que es repetien respecte a salsa i calçots així com la resta de plats fins a concloure el dinar, amb pastisseria dolça i cava del país, ja gairebé a mitja tarda.

El dia començava a madurar i es repetien les felicitacions i agraïments als amfitrions. Una diada més entre amics, al voltant de la ràdio i de l’Associació Radioaficionats de Catalunya, ARCAT, que referma també així el seu compromís amb el territori, cultura i tradició, i la seva gent.


Comments are closed.